"L'esperança se'ns ha donat en favor dels qui no en tenen". W. Benjamin

28 de març 2023

Vergonya (31)

Es produeix aquesta mateixa tarda la detenció de l'eurodiputada i ex-consellera d'ensenyament de Catalunya, Clara Ponsatí, practicada pels Mossos d'Esquadra a Barcelona. La detenció es produeix malgrat la immunitat de què gaudeix Ponsatí pel fet de ser eurodiputada, que l'estat espanyol no sembla tenir en compte, en aquest cas. El Parlament Europeu es quedarà sense fer res, aquest cop?  




  • El mateix dia que es constitueix la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya, una operació policial il·legal engegada pel govern espanyol per tal d'aturar el procés independentista a través d'acusacions totalment fabricades i vulneracions sistemàtiques de drets dels ciutadans. El partit socialista hi va votar a favor perquè és una bona oportunitat de treure-li vergonyes al partit popular, que va engegar l'operació quan governava. Encara no està clar, però, que hi acabi compareixent M. Rajoy. 


  • El partit que governa l'estat, però, no es mostra tan diligent quan es tracta de contribuir a investigacions sobre les seves pròpies operacions il·legals contra l'independentisme, com vam veure la setmana passada amb el boicot que van fer a la comissió europea que investiga el cas Pegasus. Cap membre del govern s'hi va presentar amb l'excusa de la moció de censura que va tenir lloc al Congrés (causalment) el mateix dia. I avui mateix se suspèn la investigació per no haver-hi intèrprets (anglès-castellà!) disponibles. 




  • El mateix dia que coneixem que el Tribunal Suprem obliga el ministeri d'interior a readmetre el cap de la Guàrdia Civil encarregat de l'operatiu policial contra la població catalana l'1 d'octubre. Però el ministre no el va cessar per això, sinó per pèrdua de confiança arran de les seves investigacions dubtoses, si no directament fabricades, sobre la manifestació del 8 de març de 2020 a Madrid. 

  • El mateix dia que coneixem un nou informe d'Amnistia Internacional en què l'espionatge amb Pegasus figura com una de les diverses vulneracions de drets observades a l'estat espanyol: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada