"L'esperança se'ns ha donat en favor dels qui no en tenen". W. Benjamin

19 de jul. 2022

Vergonya (29)

Curiós, si més no, que tres mesos després de l'esclat del Catalangate a la premsa internacional la comissió d'investigació del Parlament Europeu declini investigar Espanya pel cas Pegasus mentre envia les seves missions a Polònia i Hongria. Els partits socialista i popular europeus s'han aliat en aquesta cambra per blocar la investigació. 

Europa no ens salvarà. Al contrari, la forma d'operar de l'estat espanyol - blocar a les institucions allò que no interessa investigar (posem les corrupcions de la monarquia, per exemple) i posar una suposada raó d'estat per sobre dels drets dels individus - s'estén com una taca d'oli a les institucions europees. 

https://www.vilaweb.cat/noticies/tres-mesos-despres-del-catalangate-pedro-sanchez-somriu/

https://www.elnacional.cat/ca/editorial/per-que-tapant-espionatge-pegasus-jose-antich_789303_102.html

https://www.vilaweb.cat/noticies/advocats-europeus-alerten-sobre-espionatge-set-advocats-pegasus/

En aquest context, es fa sospitós el recent informe de l'advocat general de la Unió Europea sobre la denegació de l'extradició de Lluís Puig per part de Bèlgica, i que probablement marcarà la direcció de la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. És un viratge brusc i molt sobtat respecte de les anteriors decisions d'aquest organisme, i les anteriors valoracions de l'advocat mateix, que s'havien alineat amb els jutges indepedents dels diferents països que han anat tractant la qüestió de l'extradició. 

Veurem què depara el futur però, en tot cas, sembla que la Unió Europea defensarà els seus estats per sobre dels seus ciutadans. 

https://www.publico.es/politica/abogado-general-del-tjue-posiciona-favor-llarena-euroordenes-puigdemont.html

https://www.catalannews.com/politics/item/eu-advocate-general-backs-spain-s-attempts-to-extradite-former-catalan-minister

https://www.catalannews.com/politics/item/exiled-catalan-mp-hopes-cjeu-judges-will-go-against-advocate-general-opinion

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada