"L'esperança se'ns ha donat en favor dels qui no en tenen". W. Benjamin

23 de set. 2019

Vergonya (15)

Puc equivocar-me en les meves suposicions sobre el cas, i hauria de callar esperant que s'aclarís la situació i se'n fessin públics els detalls. Ara bé, seria prudent i no diria res si no hi hagués el precedent dels casos de l'Adrià Carrasco i de la Tamara Carrasco (i el jutge instructor d'aquells i del d'avui no fos, casualment, el mateix). Seria prudent i no diria res si el cas del comando Dixan no hagués existit mai. Detencions realitzades sobre la base de suposicions i conjectures que de moment només han vist el paper, mentre presenciem la gesticulació histèrica de representants de partits polítics que semblen haver emès ja una sentència al respecte. 

No hi ha presumpció d'innocència quan el detingut és l'enemic intern. No hi ha ni tan sols necessitat de presentar proves contra algú. Només actuaria així un estat esparverat per la no-violència de la proposta, i desesperat per un relat que se li escapa de les mans. 





https://www.reuters.com/article/us-spain-catalonia/spanish-police-arrest-nine-catalan-separatists-for-allegedly-planning-violence-idUSKBN1W80FG

---------------------------------------------

Actualitzo el 24 de setembre: 

Tot i ser acusats de terrorisme, no se'ls aplica la llei antiterrorista. (?) 

https://www.elnacional.cat/ca/politica/detinguts-cdr-llei-antiterrorista_423251_102.html

https://www.elnacional.cat/ca/politica/jutges-democracia-questiona-escrit-fiscalia-cdr_423335_102.html

https://www.ara.cat/politica/portaveu-Jutges-Democracia-Fiscalia-detencions_0_2313368730.html

Actualitzo el 25 de setembre: 

Tot i seguir acusats de terrorisme, fiscalia retira els càrrecs de rebel·lió i tinença d'armes. I algú em pot explicar com s'és terrorista sense tenir armes? 

https://diario16.com/la-fiscalia-retira-la-acusacion-por-tenencia-de-explosivos-y-rebelion-a-los-detenidos-de-los-cdr/

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-migdia/operacio-judes-la-fiscalia-mante-lacusacio-de-terrorisme-i-fa-caure-tinenca-dexplosius-i-rebellio/video/5924817/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada