"L'esperança se'ns ha donat en favor dels qui no en tenen". W. Benjamin

27 de maig 2021

Tancament anunciat del Departament d'Arqueologia de Sheffield


El Comitè Executiu ha proposat finalment el tancament. Això és el que passa amb una de les institucions més prestigioses de la Gran Bretanya en aquesta àrea, i amb renom internacional. A partir d'ara, què no passarà amb els centres més petits? 

El criteri: tancar els departaments que "siguin deficitaris", és a dir, que no generin diners, com si aquest fos l'objectiu principal de les facultats i departaments universitaris al segle vint-i-u. Els estudis d'Humanitats, improductius per definició, són els més amenaçats fins ara. Johnson els està convertint en producte de luxe per a consum exclusiu d'uns quants privilegiats. 



Deixo aquí un article molt interessant de Charlotte Higgins, per si algú vol saber més de la faceta de Boris Johnson com a llicenciat en clàssiques, que sovint ha exhibit histriònicament en públic. És un fet que posa de manifest el canal de retroalimentació que manté el sistema educatiu britànic entre les public schools (escoles privades elitistes) i la classe política: 

2 comentaris:

  1. És un veritable despropòsit i una notícia ben trista... desmantellem la cultura, el saber i el coneixement del passat i després ens escandalitzem quan l'extrema dreta arriba als parlaments. Francament, em costa d'entendre gaire res del món que ens ha tocat viure.
    Sheffield ha estat l'espai de formació per a moltíssims arqueòlegs que avui treballem arreu del món i que sempre l'hem tingut com a referència i l'hem sentit casa nostra. Aquesta decisió ha estat un cop de porta per a tots i cadascun de nosaltres. Només ens queda seguir treballant en allò que creiem que és important i que contribueix a crear una societat millor, més culta, més conscient del seu passat i, per tant, més democràtica. Aquesta convicció cap govern del món no ens la podrà prendre.

    ResponElimina
  2. Una notícia molt trista, sí. Com has dit, cal no defallir i continuar lluitant pel que és just, més que pel que és rendible.

    ResponElimina