"L'esperança se'ns ha donat en favor dels qui no en tenen". W. Benjamin

6 de desembre de 2013

El món sense Madiba

Hores després de publicar la ressenya del llibre, sentim la notícia amb una tristor serena i sense sorpresa. Sobre tot després d'una llarga i immerescuda agonia, celebrem la vida de Nelson Mandela com un regal únic i irrepetible. El món haurà de seguir endavant sense Madiba, però l'home que somriu seguirà ben viu als nostres cors. 


No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite. 
Ningú neix odiant una altra persona pel color de la seva pell, ni per l'origen, ni per la seva religió. La gent hi aprèn, a odiar; i si poden aprendre a odiar, també poden aprendre a estimar, perquè l'amor és més natural al cor humà que el seu oposat.

1 comentari:

  1. El món ha perdut un gran referent, un “patriarca” de Sudàfrica compartit per la resta del món, en paraules recents de Desmond Tutu en conèixer la notícia. Ens hem quedat una mica orfes avui, necessitats com anem de referents i de figures polítiques capaces d’ensenyar que ESTIMAR l’altre és la millor eina per a enfortir la convivència sana i constructiva. Nelson Mandela marxa, però ens deixa el seu mestratge, el seu lideratge guaridor i la certesa que un altre món és possible. Gràcies i a reveure Madiba!

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 No adaptada de Creative Commons