"L'esperança se'ns ha donat en favor dels qui no en tenen". W. Benjamin

16 de febr. 2021

Vergonya (21)

Aquí la democràcia consolidada: 

L'execució de la sentència contra Pablo Hasél - condemnat a presó pel contingut dels seus tuits i les lletres de les seves cançons - arriba dos dies després de les eleccions catalanes. 

https://www.lavanguardia.com/politica/20210216/6250107/cancion-tuits-carcel-hasel.html

https://www.catalannews.com/society-science/item/rapper-pablo-hasel-arrested-in-lleida-university-after-conviction-for-lyrics

https://en.ara.cat/culture/pablo-hasel-arrested-university-lleida-rapper-insult-crown_1_3874388.html

De la mateixa manera que la fiscalia espera al dia després de les eleccions per presentar recurs contra el tercer grau dels presos polítics. Sí, la fiscalia aquella que ja sabem "de quién depende" perquè hi ha separació de poders. 

https://www.elnacional.cat/ca/politica/fiscalia-recorrera-tercer-grau-presos-politics_583377_102.html

https://www.elnacional.cat/en/politics/after-election-prosecutors-appeal-catalan-prisoners_583614_102.html

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/1924667-la-fiscalia-recorre-el-tercer-grau-dels-presos-politics-i-en-demana-la-suspensio.html

La insistència contínua en la manca de penediment dels presoners i en la necessitat de reeducar-los i resocialitzar-los recorden també inevitablement les al·lusions a l'"actitud antisocial" de Pablo Hasél esgrimida en l'escrit d'execució de la seva sentència. 

Per cert, més paral·lelismes: just en el moment que es va anunciar l'execució de la sentència contra Pablo Hasél, uns dies abans de les eleccions, el govern espanyol va anunciar la reforma del codi penal per revisar els delictes d'injúries a la corona i enaltiment del terrorisme. No us recorda la famosa proposta de reformar el delicte de sedició que va anunciar fins a l'extenuació en el seu moment, però envoltada ara del silenci més absolut? Aquestes reformes estan sobre la taula, o són útils tan sols com a propaganda per part del govern central? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada